Двама са екзекутирани в Саудитска Арабия за изнасилване на мъж

6 януари, 2009 at 9:40 pm 9 Коментари

saudi_arabia_flag1Двама саудитци са били публично обезглавени на 26 декември, след като са обявени за виновни в изнасилване.

Новинарска агенция SPA обяви, че Несер ал-Харби и Маджид ал-Сибеи са влезли в спалнята на жертвата, която била бита, завързана и изнасилена.

С това екзекутираните в Саудитска Арабия за 2008 г. станаха 100 (по официални данни).

Хомосексуалността е незаконна според шариа, ислямския религиозен закон. Правораздаването в страната не се основава на граждански кодекс. То до голяма степен се ръководи от кралските декрети и от сунитските съдии и клерици. В последно време се правят някакви опити за кодификация, дори превод на законова уредба.

Обичайното наказание за хомосексуалност в страната е затвор и публично бичуване, а максималното — смърт.

В кралството не се признават никакви права на гей хората и публикуването на всякакви материали, които популяризират подобна идея, са забранени като „не-ислямски”.

55 души бяха арестувани от религиозната полиция в провинция Катиф през юли миналата година по подозрение в „содомия”.

През юни други 20 души бяха арестувани в същата провинция по сигнал.

Иззето било голямо количество алкохол.

През октомври 2007 г. двама мъже бяха осъдени на 7 000 публични удара с камшик по обвинение за „содомия”.

Източник: PinkNews.co.uk | Гласувай

Entry filed under: ЛГБТК новини. Tags: , , , , , , , , , , , .

Новото издание на ДСН отново повдигна дебати в американската психиатрия В Арканзас подеха борба срещу рестриктивния закон за осиновяване

9 Коментари Add your own

 • 1. longanlon  |  6 януари, 2009 в 10:44 pm

  Абе че екзекутират за хомосексуализъм е лошо, ама за изнасилване с мъчения и аз бих осъждал на смърт…

 • 2. longanlon  |  6 януари, 2009 в 10:44 pm

  тъй де, хомосексуалност :)

 • 3. joni2007  |  7 януари, 2009 в 1:29 pm

  Абе ти чуваш ли се какви ги говориш? На теб може и да ти е хубаво да те изнасилят, но човека си е бил норамлен хетеросексуален мъж … И за жена да беше пак трбва наказание, не ми казвай че на жените им харесва . А колкото до отношението към хомосексуалитите в арабския свят – вска нация има право да бъде морална.

 • 4. Stalik  |  7 януари, 2009 в 7:07 pm

  joni2007, би ли ни казал кое е неморалното в хомосексуалността? Като класифицираш отношението към хомосексуалните в исляма като нещо „морално“ на каква дефиниция на понятието морал се опираш и кое я прави легитимна?

 • 5. joni2007  |  7 януари, 2009 в 10:57 pm

  Ами видно е, че арабите имат по различен морал от твоя например, може би и моя. Дали морала обаче трябва да бъде константа?Да, така мисля. Моралът е истински когато човек е това, за което е бил създаден. Когато обаче под давлението на страсти към пасти и други такива изневерява на себе си, на природата си за мен лично е по скоро объркан или обременен с едно такова изнасилване, за което ти с лека ръка пишеш. Ето за това става въпрос – имате цялата свобода на света и право на избор, но не можете да наложите на никой със сила да приеме вашия морал. Няма как просто. Жалко е, че освен новиини не се чете и история, а все пак – края на моралния в кавички Содом на мнозина е известен. Там също са посягали на невинни хора, но не са почвали така нали. Просто, Сталик , не е лесно. Не искам да обидя теб или подобните ти, но константа има, както и гравитация, както и едни други надчовешки закони. А случката с горкия човек е драма, на никого не му е хубаво да го изненадат без волята му. Затова поне съчувствие имай.

 • 6. Stalik  |  8 януари, 2009 в 9:46 am

  Скъпи joni2007, боя се, че ти или не знаеш смисълът на понятието „морал“ или умишлено го изопачаваш. Което и от двете да е не правиш услуга никому с опитите да легитимираш хомофобията.

  Когато говорим за морал ние неизменно говорим за свободен избор. Когато говорим за сексуална ориентация ние не можем да говорим за свободен избор. Следователно морал и сексуална ориентация в едно изречение са две същностно противоречиви неща.

  „Моралът е истински когато човек е това, за което е бил създаден“ – това е някаква пълна глупост, която ми напомня на волните интерпретации на тема „морал“ на някой белобрад свещеник, отколкото реално, адекватно разсъждение върху това понятие, което, нека напомня, е понятие етично, а етиката е дял от философията.

  Когато се взема едно понятие и смисълът му се измива и изопачава, за да оправдае едно или друго отричане на фундаменталните човешки права, това е една най-безочлива демагогия.

  Демагогия е и изопачаването на разказа за Содом и Гомор. Къде там се говори за хомосексуалност? Каква връзка има това с тук обсъжданата тема? Първо се образовай ти, пък после ела ми препоръчвай аз да чета. :)

  Твърдението, че хомосексуалните престъпват законите на морала, е лъжа.

 • 7. joni2007  |  8 януари, 2009 в 10:14 pm

  хехе, те изнасилили мъж пък не сте били престъпвали законите на морала…
  Содом и Гомор са си получили земетръса именно заради хомосексуализма. И на теб какво ти е ако съм белобрад свещенник. А темата е за престъпление срещу личността, а ти пишеш за това как исляма не приема хомосескуализма. Ще теуспокоя, че Християнството приема хомосексуалните хора, но не и хомосексуализма. Така че да не ти пука. Ине се пали толкова кой ви приема и кой не. Щом сте на този свят живота ви има смисъл, а и има и шанс. След този свят, обаче има и друг, но пък за него ти си абсолютно необразован нали??

 • 8. joni2007  |  8 януари, 2009 в 10:23 pm

  Да.И прочетох гнусната статия дето трябваше да се образовам. Такива свободни съчинения скоро не бях чела, неподплатени с нищо сериозно. Всеки професор по теология ще ти се изсмее….Те, дето всяка дума я пресяват през оригиналната и винаги гледат контекста. Много ясно, че ще си докарате такова ОБРАЗОвание каквото вие си искате и ви отърва. Но то постепенно се превръща в Убразование, нали се сещаш. Толкова по темата от мен. Авсичко е в отхвърлянето и непризнатата болка, уви. Е, и в пастите…

 • 9. Stalik  |  8 януари, 2009 в 10:32 pm

  Момент. Примесваш нещата тук. Че изнасилването е неморално – неморално е. Но не за него говорим. Първото ти изречение (след „хехе“) е не просто нелогично – то изопачава тема, подменя тезиса, което е… демагогия! :)

  Содом и Гомор са получили (първо) огън и жупел от небето и (второ) никъде в Библията не се казва, че причината е хомосексуалността (бележка за неограмотените: казва се хомосексуалност, не хомосексуализъм). В разказа за Содом и Гомор никой и дума не обелва за сексуални ориентации. Това е смисъл, който ти и демагозите като теб вменявате в текста с цел манипулация.

  За какво съм образован и за какво не съм аз си знам. :) За теб – друг свят. За мен – друг живот. Не се опитвай да проектираш възгледите си за порядъка на битието върху другите под нормативен вид, оправдавайки престъпването на човешките права. Това е подло и низко. Как да кажа… неморално. :)

  Тук не става дума за това кой кого приема или не, а кой чии права нарушава и кой кого третира неравноправно, дискриминативно. Да превърнеш всички други разновидности на сексуалната ориентация на човека в криминално престъпление, освен една, е именно такова престъпване на човешките права, тиранство. Със същия успех в Китай са незаконни всички „алтернативни“ политически възгледи, със същия успех ние можем да обявим за престъпление и левичарството.

  Бележка последна: на мен не ми трябва теолози да се смеят или да не се смеят на въпросната статия. Напротив – аз ще се радвам ако се засмеят. Теологията се основава на субективна, предубедена методика на екзегезата. С идеологическия печат върху профористиката няма как „свещените текстове“ да не бъдат подложени на критичен поглед от съвременната наука. Това че на теб това не ти изнася е отделен въпрос…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Статии

Психология и биология на хомосексуалността


Хомосексуалност от „Енциклопедия по психология” на Oxford University Press
Въпроси и отговори за сексуалната ориентация и хомосексуалността
Въпроси и отговори за трансполовостта и половата идентичност
20 мита за хомосексуалността, гейовете и лесбийките
Психоанализа и хомосексуалност в постмодерното хилядолетие
Демаскиране на деликатния хетеросексизъм: микроагресиите и микролегитимациите в ежедневието
Когато някой те нарече „педал”: как да се справяме с микрообидите
Каква е сексуалната ми ориентация или защо оргазмът няма последната дума
Хетеросексуалните мъже, които правят секс с мъже
Хомосексуалността: парадокс на еволюцията
Хомосексуалност и педофилия: кратка бележка

Етика и право на ЛГБТ


Хомосексуалност и морал
Свобода и морализъм

Социална роля, права и социокултурна интеграция на хомосексуалността


Няколко въпроса за гей-лесбийското движение
Парадирането с хомосексуалността
Някои често срещани анти-гей тези
Как се става мъжкар или културата на омразата към педалите в психологията на българския мъж
Интимни връзки между мъжете
17 май - Международен ден срещу хомофобията

Разкриване (Coming out)

Вън от дрешника, открит на улицата

ЛГБТ семейство и родители


Въпроси и отговори за еднополовите бракове
Какво е бракът?
10 причини гей браковете да не бъдат разрешени
Въпроси и отговори за отглеждането на деца от гей мъже и лесбийки
Развитието на децата с хомосексуални родители в сравнение с това на децата в хетеросексуални семейства
Децата на родителите лесбийки и гей мъже
Работа с родители на хомосексуални

ЛГБТ история и антропология


ЛГБТ антропология
ЛГБТ етнография
Еднополовата сексуалност в Древна Месопотамия

Хомофобия


Хомофобия: анализ на един „допустим” предразсъдък
Психология на сексуалния предразсъдък

ХИВ/СПИН


Въпроси и отговори за ХИВ/СПИН

Други


За изневярата и секса

• Официални становищаАрхиви

януари 2009
П В С Ч П С Н
« Дек   Февр »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

My Pocket

Bookmark and Share
Firefox 2
Firefox 2
Firefox 2
 
Creative Commons License
Публикуваното в този блог ползва условията на Криейтив Комънс лиценз. Tyxo.bg counter free hit counters

Посетителите ми