Аксиния Генчева vs. Ангел Джамбазки в „Денят започва” по БНТ 1

23 юни, 2009 at 6:30 pm 18 Коментари

Entry filed under: Куиър, ЛГБТК новини. Tags: , , , , , , , , , , , , , .

Предварителна програма на Rainbow Friendship Станимир Панайотов vs. Анула Христова в „Тази сутрин” по Би Ти Ви

18 Коментари Add your own

 • 1. Дарина  |  23 юни, 2009 в 11:14 pm

  Леле, Ангел Джамбазки е много зле. Всъщност не съм изненадана, защото малко го познавах, когато беше на 16-17 години и не беше още на никаква ръководна длъжност във ВМРО, и никога не съм имала желание да го опозная по-добре.

  Всъщност добра му е стратегията да фокусира вниманието върху харченето на общински пари – това е много добър начин да настройва зрителите срещу шествието. Само дето обвинява организаторите за хулиганските прояви на враговете им, заради които се налага усилена охрана, и това може да му се изтъкне следващия път.

  Колкото за традиционното българско семейство – той не знае ли за „епидемията“ от разводи през последните 10, ако не и повече години? Защо не вземе да предложи да се забранят разводите със закон?

 • 2. ping  |  23 юни, 2009 в 11:29 pm

  Мдам, Ангел е чудесен пример за български политик… използва изрази като „традиционни ценности“ и „българско общество“ все едно са хартиени салфетки.

  Жалко, че съвсем млад вече демонострира толкова гнусни черти на поведението.

 • 3. Дарина  |  24 юни, 2009 в 1:01 am

  Някога ВМРО имаше много по-добър човешки ресурс. Казвам го като бивш техен член (от 1997 до 2007 г.) Положението отдавна е станало толкова зле, че не може да се оправи отвътре. И централното партийно ръководство има сериозна „заслуга“ за това.

  Сега това, което е останало, все повече ми прилича на Атака и БНС. Това не е интелигентен патриотизъм.

  А Ангел Джамбазки и на 16-17 години си беше същият самонадеян и надменен тип.

 • 4. JK  |  30 юни, 2009 в 9:20 pm

  Абсолютно ясно е за мен, че тезата на Аксиния е силната теза, но тя звучи малко неуверено. Джамбазки е агресивен, но това не го прави по-убедителен. Кухи фрази без значение. Наистина, колко млад човек, пък така добре възпитан да пази традиционните ценности…Джамбазки – президент!

 • 5. A  |  3 юли, 2009 в 5:19 pm

  С всеки гей парад ставам все по нетолерантен към педерасите. Ако си мислите, че постигате нещо положително се лъжете. С тази агресия към нормалните хора ще има голям бой.

 • 6. Дарина  |  3 юли, 2009 в 5:30 pm

  Хей, А:

  Къде я видя тази „агресия към нормалните“?

  Аз съм хетеросексуална, но на мене тези шествия не ми пречат. Може би не съм нормална? :)

  И като си такъв бабаит, ще си кажеш ли името?

  Дарина

 • 7. Даниел  |  8 януари, 2010 в 12:36 am

  ХА,агресия към нормалните хора.Къде са нормалните в българия?Този Ангел ми харесва като външност,но с това мнение към хората с хомосексуална ориентация, изобщо не съм съгласен.Не искам някой дами казва, кои са ценностите ,,исконно български,,.Понеже Ангел е националист по убеждение,нека да ни взимат децате от домовете разни американци или други чужденци, а на българските семеиства с години да им мотаят разрешителните за осиновявания,тои нека се бори за това да няма фестивали организирани от гей организация.

 • 8. мп  |  9 юни, 2010 в 8:24 pm

  Аз също съм против гей парадите, защото с те наистина са агресивни, но сексуално, против съм да изляза на разходка с детето си и да минем покрай куп разгонени и разголени люде. Също така не ми допада маниера на тези хора, начина им на живот и поведението им в обществото, заставам твърдо зад Ангел. Той е човек с ценности, и не отстъпва пред препятствията, знае как.

 • 9. Stalik  |  9 юни, 2010 в 9:30 pm

  Скъпа анонимна мп, колко нехетеросексуални хора познавате, та знаете, какъв е начинът им на живот, поведението им в обществото и маниера им? Интересно ми е въз одснова на какво правите подобни смели обобщения.

  И още – вие самаа, когато излизате на улицата, разгонена ли сте, че твърдите, че участниците в такива мероприятия са? На колко гей паради сте била, за да знаете как са и какви са участниците там?

  Когато ходите с детето си по улицата как разпознавате нехетеросексуалните (според вас едва ли не перманентно разгонени), така че да ги избягвате?

  Държа на отговор на тези въпроси, тъй като той е прелюбопитен за мен. :)

 • 10. ping  |  10 юни, 2010 в 10:24 am

  Подозирам, че mp е близък приятел на Ангел Джамбазки – човек, който не отстъпва пред препятствията, а ги подкупва, смачква, обижда или просто игнорира.

 • 11. мп  |  16 юни, 2010 в 7:23 pm

  Да, лично познавам Ангел, и да познавам нехетеросексуални или иначе казано хора от гей обществото в България. Лично съм попадала на техни изяви и съм се срамувала заради това което си позволяват в мое присъствие. Тези хора нямат уважение към чуждото мнение, те са нахални, подли, неориентирани в света и в живота си. Тяхна изконна цел е да бъдат официално признати, и нищо повече. А сред тези които познавам няма нито един, който да притежава морални ценности, те търсят само права, а не изпълняват човешките си задължения, използват малцинствената си група, както циганите, за да получават каквото искат. И не на последно място тези хора са зависими от наркотични вещества, апатични са към случващото се наоколо ( освен ако не ги засегне пряко ), те немогат да помогнат на себе си, а за държавата да не говорим, немогат да се възпроизвеждат, което е показателно за нормалността на поведението им, неслучайно Господ е създал Ева, а не втори Адам. Както и да е, проституцията е част от начина им на живот, престъпленията им нямат край. И все пак аз не съм против тях, а искам само да няма гей паради по улиците, нека си правят оргийте на закрито, защото така нарушават всякакви морални норми, поне според мен. И Ангел няма нищо общо с мнението ми, но се радвам, че го има, за да се бори с позора който ни облива навсякъде.

 • 12. Дарина  |  16 юни, 2010 в 9:21 pm

  @ мп Хомосексуалните,с които аз дружа, със сигурност не са зависими от наркотични вещества и не се занимават с проституция и престъпления. Хора има всякакви, независимо от сексуалната им ориентация.

  Между другото, какво имате предвид под „човешки задължения“? И какво мислите за хетеросексуалните, които са наркомани, проститутки или престъпници? А за хетеросексуалните, които не могат да се възпроизвеждат (не че хомосексуалните не могат, особено при жените никак не е трудно – да сте чувала за изкуствено оплождане случайно)?

  Аз лично не вярвам в историята за сътворението на Адам и Ева, между другото. Теорията за еволюцията ми изглежда много по-реалистична.

 • 13. Stalik  |  16 юни, 2010 в 11:35 pm

  мп, много съжалявам, че си попаднала на такива хора, но това не обяснява въз основа на какво вадиш изводи от тях за цялата група. Интересно ми е. Така например аз познавам изключително пропаднали хетеросексуални. Това означава ли, че трябва да правя генерализации? Подходът ти е малко елементарен.

  Кажи ми, на колко гей парада си била, че ги сравняваш с оргии? Би ли ми посочила конкретно в двата състояли се досега кое определяш като „оргия“? Изключително много държа на това.

  А за Ева и Адам няма да коментирам. С митологично-фолклорни спекулации аз не се занимавам и прощавай, но първолашките интерпретации на Библията имат място само в първи клас.

 • 14. Я  |  2 юни, 2011 в 7:58 pm

  Този Ангел е нетолерантен бабаит и гамен.

 • 15. свидетел  |  8 септември, 2011 в 2:32 pm

  Присъствах на разговор между наш тв водещ и представител на гейобщността, който бе обвинил водещия, че с думите си в ефир дискриминирал представителите на тази общност. В откровен разговор водещият попита защо се е стигнало дотук, не са ли могли да изчистят недоразуменията помежду си, без да се търси парадност и ненужно глашатайство. Нямаше отговор, лицето на гея бе каменно, той искаше да се парадира с думите на водещия, да ги развява като байрак и да обвинява чрез тях обществото ни накуп, за да разбере светът колко нетолерантно е то към хората с различна сексуална ориентация. Благият поглед на гея, така характерен за него при други ситуации, бе изчезнал, той гледаше от упор и нагло водещия, гледаше го от позицията на силния, знаеше, че законът го защитава, и злоупотребяваше безпардонно с това. Грозно, много грозно.

 • 16. Stalik  |  8 септември, 2011 в 7:55 pm

  @ свидетел: Не разбирам какъв е проблемът с това, че някой показва истината за обществото и отношението към една група в него, чрез един очевиден пример за това. Какво значи, че „геят [е искал] да се парадира с думите на водещия“? Това, че посочваш хомофобията, расизмът, сексизмът или други подобни явления, които са ярки примери за социална несправедливост и репресия, е „парадиране“, което – подразбира се от конотацията – е нещо лошо? Съжалявам, но няма как да приема това. :)

  Тезата, че трябва да се мълчи пред омразата, защото обратното било „парадиране“, е йезуитски начин да се защити тази омраза от разобличаване, което е постижимо само чрез публичната му видимост.

  И какво значи „законът го защитава“? Нали затова е законът – да защитава онеправданите и да препятства несправедливостта!? А от последните думи на постът ти излиза, че ти осъждаш това! Това е не само нелогично, но и ретроградно, противоречащо на елементарните принципи на функциониране на съвременното общество и на базисни понятия за справедливост и законност.

 • 17. свидетел  |  9 септември, 2011 в 11:55 am

  Говоря за липсата на желание за компромис у вашия човек. Беше му предложено помирение с тв водещия, което отривисто бе отказано. После в прав текст обвиняваният от вас (може би Вас?!) пожела да се споразумеете, като отчете, че е сгрешил. Не! Захапете ли, правите го до кокал, даже и очите ви не са добри… (стар виц). Пишете „кървави” писма срещу противоречащото на „базисни понятия за справедливост и законност”. Разбрах, че жалбите ви в една институция (знаете коя) надминали броя на жалбите на един ром през 2008-2009 г. до десетки медии, който бил станал за посмешище. И какво постигате с това? Удовлетворение и разбиране? Едва ли! Само настройвате по-крайните, а и не само тях, срещу себе си. И още нещо – аз не ви ангажирам с моята хетеросексуалност, не ви я натрапвам с паради и шествия, които от своя страна звучат много, ама много гротесково. Пуснете си без звук видео и гледайте импровизираната естрада от вашите паради. И пак помислете, дали да ги правите. Та аз не ви натрапвам себе си, не го правете и вие. За да живеем живота си различни в един общ свят, без да вадим ежеминутно на показ тази различност.

 • 18. Darina  |  9 септември, 2011 в 7:20 pm

  Свидетел, много ми е любопитно доколко добре прикриваш своята хетеросексуалност, за да не я натрапиш на никого – нищо, че току-що я декларира пред автора и читателите на този блог, в ежедневието може пък да я прикриваш по-добре. :)

  Междувременно вземи поне обясни за какво конкретно говориш и каква е връзката на въпросната случка с това предаване, вместо да разказваш как очите на някакъв неизвестен гей не били добри и как някой „парадирал“ с чуждите публични изказвания в ефир.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Статии

Психология и биология на хомосексуалността


Хомосексуалност от „Енциклопедия по психология” на Oxford University Press
Въпроси и отговори за сексуалната ориентация и хомосексуалността
Въпроси и отговори за трансполовостта и половата идентичност
20 мита за хомосексуалността, гейовете и лесбийките
Психоанализа и хомосексуалност в постмодерното хилядолетие
Демаскиране на деликатния хетеросексизъм: микроагресиите и микролегитимациите в ежедневието
Когато някой те нарече „педал”: как да се справяме с микрообидите
Каква е сексуалната ми ориентация или защо оргазмът няма последната дума
Хетеросексуалните мъже, които правят секс с мъже
Хомосексуалността: парадокс на еволюцията
Хомосексуалност и педофилия: кратка бележка

Етика и право на ЛГБТ


Хомосексуалност и морал
Свобода и морализъм

Социална роля, права и социокултурна интеграция на хомосексуалността


Няколко въпроса за гей-лесбийското движение
Парадирането с хомосексуалността
Някои често срещани анти-гей тези
Как се става мъжкар или културата на омразата към педалите в психологията на българския мъж
Интимни връзки между мъжете
17 май - Международен ден срещу хомофобията

Разкриване (Coming out)

Вън от дрешника, открит на улицата

ЛГБТ семейство и родители


Въпроси и отговори за еднополовите бракове
Какво е бракът?
10 причини гей браковете да не бъдат разрешени
Въпроси и отговори за отглеждането на деца от гей мъже и лесбийки
Развитието на децата с хомосексуални родители в сравнение с това на децата в хетеросексуални семейства
Децата на родителите лесбийки и гей мъже
Работа с родители на хомосексуални

ЛГБТ история и антропология


ЛГБТ антропология
ЛГБТ етнография
Еднополовата сексуалност в Древна Месопотамия

Хомофобия


Хомофобия: анализ на един „допустим” предразсъдък
Психология на сексуалния предразсъдък

ХИВ/СПИН


Въпроси и отговори за ХИВ/СПИН

Други


За изневярата и секса

• Официални становищаАрхиви

юни 2009
П В С Ч П С Н
« Май   Юли »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

My Pocket

Bookmark and Share
Firefox 2
Firefox 2
Firefox 2
 
Creative Commons License
Публикуваното в този блог ползва условията на Криейтив Комънс лиценз. Tyxo.bg counter free hit counters

Посетителите ми