Расистки концерт се е състоял в Асеновград

30 септември, 2009 at 1:37 am 11 Коментари

Служители на ДАНС проверяват тайна сбирка на неонацисти, която се е провела на 12 септември в общински клуб в Асеновград. Интернет-сайт твърди, че на събитието, маскирано като рок-концерт, са се проповядвали фашистки идеологии.

От Община Асеновград научили за събитието от спецслужбите. Проверка показала, че помещението е отдадено под наем неправомерно.

Стряскаща международна сбирка на неонацистки поклонници се оказа домакинствана от общински клуб „Библиотеката”, пише в. „Марица“ вчера. Петчасов концерт заформила група „Родна защита” и участници от Канада и Швейцария. Бандата се понрави на посетителите с песните „Жидов гроб”, „Убий евреина” и „Ген. Христо Луков”, съпроводено от дълго скандиране за непрежалимия наш генерал.*

0000003106_w480

Канадският музикант Рене призовавал всички, независимо от коя организация, град и държава сме, да се борят против враговете като едно цяло и да осигурят 14-те думи на легендарния американски неонацист фермер-алкохолик Дейвид Лейн. Това пише в публикация на сайт, открит от „Марица”.

В деня, когато се разбра, че е изтекла информация от сбирката и е стигнала до властите, всичко от сайта, включително и серия снимков материал от сборището, бе изтрито.

0000003105_w480

На сбирката са се проповядвали неонацистки внушения. Въпросните „14 думи” са: „Ние трябва да осигурим съществуването на нашите хора и бъдещето на белите деца”. Авторът им Лейн е осъден на 190 години затвор в Щатите за расистка пропаганда и умира през 2007-а.

Кадрите от сбирката потвърждават огласената на сайта информация, че се е заформило „здраво пого”. Дансингът е пълен с подивели голи до кръста яки момчета, периодично вдигащи дясна ръка за „НН”. Пречупен нацистки кръст пък украсява сцената. Водещият е с типичните дрехи на Ку-клукс-клан. Предвидливо обаче с черни ленти на сайта са закрити очите на участниците в погото.

0000003103_w480

Сбирката далеч не е била само концерт. След изпълненията канадецът Рене дълго е говорил за „нашата борба”, пишат участниците. Заедно с това присъстващите са призовани да събират средства в помощ на „другар на всички националисти” от Бургас, който бил застрашен от затвор.

0000003104_w480

За финал организаторите благодарят през сайта на всички, дошли от цялата страна и Швейцария. Извиняват се за задухата в залата, но пък компенсирали с ледена бира. Ще продължим с такива мероприятия, обещават те в съобщението.

Източник: Marica.bg | Гласувай

Кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев разбрал за сборището от проверка на спецслужбите, която е установила, че помещението е отдавано без договор под наем.

Тогавашната библиотекарка Екатерина Христева е дала ключ на човек на име Антон Съриев, който участва в местна рок банда.

По нейни думи момчето е определило твърденията за сборище на Ку Клукс Клан като инсинуация.

Има снимки обаче, които доказват, че сбирката наистина се е състояла в това помещение в Асеновград.

„Снимки са открити в швейцарски неонацистки сайт“, коментира кметът.

На снимките се виждат гологлави младежи с пречупени кръстове. Те отдават хитлеристки поздрав, а на сцената мъж, облечен като Ку Клукс Клан, чете проповед.

Антон Сариев е председател на НПО „Отвъд границите“. Организацията провежда мероприятия с музика и призовава младите хора да остават в България.

„Категорично по никакъв начин не съм съгласен с твърденията, че клубът, който стопанисваме в Асеновград е сборище на неонацистки организации и на хора, които призовават към смърт на другите нации, освен бялата“, заяви пред БГНЕС Сариев.

Той обясни, че същата вечер е дал ключа на свой приятел, който е озвучител, но Сариев уточни, че не е присъствал на самия концерт.

Озвучителят Любен Грозев заяви, че в клуба е имало около 100-120 човека. Той каза, че действително е забелязал хора, които са били облечени като Ку Клус Клан, но не е чул призивите за които стана въпрос.

Той е забелязал, че е имало свастики и знаци на рода Дуло, но не е забелязал пречупени кръстове.

Всички момчета присъствали на концерта са били с голи глави. Сред тях е имало и момичета. На концерта са звучали националистични песни.

Това обаче според Сариев и според Грозев не е предпоставка за някакво организирано Ку Клус Клан движение у нас. Според двамата нещата са прекалено пресилени, по-скоро някой има апетити да вземе помещението, което те стопанисват.

Източник: Dnes.bg | Гласувай

*Ген. Христо Колев Луков (1888 – 1943) е български офицер (генерал-лейтенант) и политик, основател на националистическата организация Съюз на българските национални легиони – първата българска организация с изцяло оформен фашистки характер. Луков е добре известен със силните си симпатии към Нацистка Германия. Загива убит от член на бойните групи на БКП пред дома си на 13 февруари 1943 година. Днес различни български националистки организации, най-известната от които Български национален съюз, тачат особено много паметта на Луков. — бел. Сталик

Entry filed under: Разни. Tags: , , , , , , , , .

Анти-гей зверствата в Ирак превзеха и Мрежата Внесоха жалба срещу в. „Уикенд“ за хомофобска статия

11 Коментари Add your own

 • 1. Дарина  |  30 септември, 2009 в 2:56 am

  Какво правят швейцарските неонацисти при „непълноценните славяни“, и как се връзва всичко това с Ку Клукс Клан и знака на рода Дуло?

  Ох, защо ли търся някаква логика?

 • 2. Миро  |  30 септември, 2009 в 9:12 am

  „Той е забелязал, че е имало свастики и знаци на рода Дуло, но не е забелязал пречупени кръстове.“

  Мислех, че свастиката е пречупен кръст :)

 • 3. frodo717  |  30 септември, 2009 в 9:30 am

  Много шум за нищо.
  Както има гей-парад, така има и националистки такъв – свят широк, хора всякакви.

 • 4. Stalik  |  30 септември, 2009 в 11:45 am

  Така е, frodo717. Само че сред ценностите на гей парада не влизат дискриминацията и физическото ликвидиране на нейните обекти. :)))

  Да, Миро, едно и също са свастиката и пречупеният кръст, което показва, че или Любен Грозев е некадърен; или че е нагъл в опита си да замаже скандала (репликата за маските на Баба Яга от видеото е култова); или пък просто това гениално изречение е дело на гениалните Dnes.bg, доказали отдавна, че това е новинарски сайт, списван от системни администратори и модератори, не от истински журналисти.

 • 5. Христо  |  1 октомври, 2009 в 12:43 am

  Ужас! Един от участниците го разпознах на мига. Не просто защото ми беше съсед, докато живях в Бургас ами и щото тая черна тениска не я е свялял от две-три години…
  Въпросния другар, който искат да спасят от затвор е Чефо (Стефан) с който бяхме съученици и който преди година и нещо уби от бой един клошар – циганин, просто ей така, защото е циганин. Абсолютни нещастници, честно!!! По цял ден само се чудят кой да пребият. Абсолютно антисоциални личности и безделници.

 • 6. Дарина  |  1 октомври, 2009 в 1:36 am

  „Все отбор юнаци“ значи… работата е много по-зле, отколкото си мислех.

  Колкото до г-н Любен Грозев и неговите приказки… онова знаме там на снимката е съвсем недвусмислено.

 • 7. anarhista  |  19 декември, 2009 в 4:39 pm

  mi da vi kaja chesno te s toq koncert si vkaraxa malko avtogol shtom veche i DANS gi razsledvat…a edin ot glavnite organizatori na koncerta e tartora na agitkata na Lokomotiv Plovdiv – Misho se kazva,a familiqta ne mu q znam =) no e dosta dobre izvesten sred fenovete i na dvata otbora i mi e chudno kak moje chovek na 30 i nqkolko godini da misli taka =X napravo ne e istina…

 • 8. Антон  |  17 октомври, 2010 в 7:27 pm

  Този кмет много неправилно се изказа по отношение на проблема!Цитирам:Така се е стигнало и до война!Този господин давали си сметка,че такива продажници като него управляват България и Европа,като упражняват политика в полза на Цион – Световното еврейство!Ето тези са виновници за демографската криза в България,пък и вчужбина,защото в Германия,например емигрантите от АФРИКА и АЗИЯ СЕ УВИЛЧАВАТ ГЛАВОЛОМНО!Само смяната на политическия режим в Европа ще бъде в полза на белите народи! Националсоциализмът ще се върне,защото хората все повече прозират истината и Геноцида срещу европейците!!!

 • 9. Фридрих  |  17 октомври, 2010 в 7:28 pm

  Този кмет много неправилно се изказа по отношение на проблема!Цитирам:Така се е стигнало и до война!Този господин давали си сметка,че такива продажници като него управляват България и Европа,като упражняват политика в полза на Цион – Световното еврейство!Ето тези са виновници за демографската криза в България,пък и вчужбина,защото в Германия,например емигрантите от АФРИКА и АЗИЯ СЕ УВИЛЧАВАТ ГЛАВОЛОМНО!Само смяната на политическия режим в Европа ще бъде в полза на белите народи! Националсоциализмът ще се върне,защото хората все повече прозират истината и Геноцида срещу европейците!!!

 • 10. toma tomov  |  2 януари, 2015 в 12:10 am

  ДА СЕ ЗНАЕ!!!!!
  генерал Луков е застрелян от бащата на соцкомунистката Татяна Буруджиева.

 • 11. Momtcil Manov  |  2 януари, 2015 в 4:35 pm

  Срамота- 21-ви век-когато паднаха граници,когато се обединиха народи в името на общото политическо и икономическо благо/тук трябва да споменем вечните /в исторически план врагове Англия и Франция,които прокопаха тунел и си стиснаха ръце под Ла Манша/,когато терминът Европа започва да се разглежда като една обособена държава-шепа откачалки с копринени качулки да се опитват да диктуват общественото мнение.Би трябвало съответните служби да се заемат със случая,жалкото е само,че тези кукерчета ще започнат да пеят за граждански права,за право на глас и прочее….

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Статии

Психология и биология на хомосексуалността


Хомосексуалност от „Енциклопедия по психология” на Oxford University Press
Въпроси и отговори за сексуалната ориентация и хомосексуалността
Въпроси и отговори за трансполовостта и половата идентичност
20 мита за хомосексуалността, гейовете и лесбийките
Психоанализа и хомосексуалност в постмодерното хилядолетие
Демаскиране на деликатния хетеросексизъм: микроагресиите и микролегитимациите в ежедневието
Когато някой те нарече „педал”: как да се справяме с микрообидите
Каква е сексуалната ми ориентация или защо оргазмът няма последната дума
Хетеросексуалните мъже, които правят секс с мъже
Хомосексуалността: парадокс на еволюцията
Хомосексуалност и педофилия: кратка бележка

Етика и право на ЛГБТ


Хомосексуалност и морал
Свобода и морализъм

Социална роля, права и социокултурна интеграция на хомосексуалността


Няколко въпроса за гей-лесбийското движение
Парадирането с хомосексуалността
Някои често срещани анти-гей тези
Как се става мъжкар или културата на омразата към педалите в психологията на българския мъж
Интимни връзки между мъжете
17 май - Международен ден срещу хомофобията

Разкриване (Coming out)

Вън от дрешника, открит на улицата

ЛГБТ семейство и родители


Въпроси и отговори за еднополовите бракове
Какво е бракът?
10 причини гей браковете да не бъдат разрешени
Въпроси и отговори за отглеждането на деца от гей мъже и лесбийки
Развитието на децата с хомосексуални родители в сравнение с това на децата в хетеросексуални семейства
Децата на родителите лесбийки и гей мъже
Работа с родители на хомосексуални

ЛГБТ история и антропология


ЛГБТ антропология
ЛГБТ етнография
Еднополовата сексуалност в Древна Месопотамия

Хомофобия


Хомофобия: анализ на един „допустим” предразсъдък
Психология на сексуалния предразсъдък

ХИВ/СПИН


Въпроси и отговори за ХИВ/СПИН

Други


За изневярата и секса

• Официални становищаАрхиви

септември 2009
П В С Ч П С Н
« Авг   Окт »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

My Pocket

Bookmark and Share
Firefox 2
Firefox 2
Firefox 2
 
Creative Commons License
Публикуваното в този блог ползва условията на Криейтив Комънс лиценз. Tyxo.bg counter free hit counters

Посетителите ми