„Генетичните отпадъци“ и „хартиената“ толерантност

23 юни, 2010 at 1:05 am 1 Коментар

„Генетични отпадъци”! така наричат хомосексуалните в България в ХХІ в. Казват, че „изродите” от Уолстрийт нарочно финансирали гей-организациите, защото така било записано в Талмуда-да се унищожат християните, като не се размножават. Признавам си, не съм чел Талмуда, защото съм православен християнин. Е, не спазвам всички православни канони, впрочем като повечето българи, но съм православен, уважавам нашата вяра и се надявам с добрите си дела да се спася, когато ми дойде времето и на мен. В същото време познавам доста хора, които попадат под знаменателя на така наречения „генетичен отпадък”, но всички те определено нищо не са получавали нито от Уолстрийт, нито от когото и да било. Никой не им е поставял задача, било то косвено, или пряко, да ограничават разпространението на Християнството като не се възпроизвеждат.

Направих си труда да прочета, колкото и това да беше свръх силите ми, коментарите след публикациите на няколко електронни информационни сайта за гей-парада в София. Миналата година сред коментарите имаше и тук-там по една защита, сега обаче почти напълно всичките коментари са негативни. Парадирало се с „педалските” шарении, това било гей-парад/иране, защо се натрапвали хомосексуалните отношения, децата щели да станат гейове, понеже се влияели….! Да започмнем от зад напред, макар и някои да видят в този израз провокация от моя страна.

Децата няма как да се повлияят от един парад на когото и да било, защото в интернет и по телевизиите е пълно с филми-и порно, и драми на гей-тематика, така че те биха могли от там да се повлияят много повече, ако поискат. Колкото и обаче да се влияят, хомосексуален не се става-или си такъв, или просто не си. За парадирането. Честно казано: „АМАН”! За какво парадиране говорим собствено? Ако едно момче целува приятелката си на Орлов мост, или в рейса, или на гарата, или на летището, или където и да било…., ами по тази логика, това не е ли парадиране?! А да сте чули някога хомосексуален да се е оплакал от това, че момче и момиче се целуват на улицата…? Защо хетеросексуалните да имат право да се целуват на публични места и това да не се счита за парадиране, а това, че две момчета, или две момичета (доста по често) се целуват на обществени места-да се счита за парадиране? Що за двоен, при това, извинета за израза, идиотски стандарт е това?!

Честно казано, темата с парадирането вече доста се поизтърка и замириса на попрестоели яйца. Май самозваните „стожери” на обществото ще се наложи да измислят нови обвинения, защото парадирането доста се поизтърка и дори и белина вече не помага!

Кой парадира?

Една платформа се движи по улицата, при това с одобрението на официалните общински власти, млади и не толкова млади се веселят, пеят и танцуват. Облечени са в цветни пъстри дрехи, понякога в костюми. Околните също се забавляват, защото това е празник… не, не говорех за гей-парадите, говорех за фестивала в Рио, но с какво гей-парадът е толкова по-различен…?! Ето тук мжоже да се наблюдава категоричният двоен стандарт и изтърканият рефрен за „парадирането”.

Защо се случва така, защо всяка година някакви хора буквално побесняват по повод непринудената и чистосърдечна веселба на други хора? Защо едни хора имат право да са весели-на английски това звучи „гей”, а други нямат право да са весели? Защо с всяка година, въпреки, че все повече, уж се утвърждаваме като европейска, а не като азиатска държава, ценностите на обещството девалвират, или мимикрират? Толерантността, за която толкова говорим всички май се оказва хартиена, а тя е една от основните съвременни ценности на модерните общества. Но изглежда ние все още стоим в собственото си Средновековие, погледът ни е обърнат назад, но претенциите ни са неистово описани като напредничави! Защо животът на едни се счита за натрапване, а животът на други не се счита за натрапване? Кой на кого пречи и защо? Защо хомосексуалните в Берлин не пречат на никого, въпреки че градът е дом на представители на повече от 150 нации? Всъщност, до кога тези въпроси ще висят във въздуха и няма да намират отговор от разните там ултранационалисти, атакисти, моралисти, „перкусионисти” и други-исти…? Защо въобще трябва да си задаваме подобни въпроси, след като имаме претенциите да сме в Европа и географски, и ценностно?

Сред коментарите намерих и такъв, който споделя, че СЗО-световната здравна организация третира хомосексуалните отношения като психическо заболяване! Нека тези хора да си направят труда и да прочетат повече, за да не се излагат, особено пред чужденците, както казваме в България. Други коментират, че еди кой си български певец се „излекувал” от своя хомосексуализъм в Америка-страната на неограничените възможности. Да, Америка и с неограничени възможности, но те не са чак толкова неограничени, защото просто не говорим за заболяване, а за състояние, такова, каквото е и хетеросексуалното поведение. Сред хомосексуалните имало повече случаи на СПИН. Само че са значително по-малко като брой, така че съотношението не може да се използва за достоверен пример. Сред хомосексуалните имало и повече случаи на насилие! По тази логика трлябва да въведем смъртно наказание и за усмивката, а това твърде много напомня за Джордж Оруел и неговата „1984”!

Някога древните затваряли „генетичния отпадък” на кораби и ги пускали без морски екипаж, да се реят по морето, докато бурите отнемат живота им по естествен път. Хуманно, нали…!? Това прозира в огромната част от коментарите под статиите за гей-парада в София. Това ли трябва да направим-да избием физически част от нас…!? Само че, това се е правело преди хиляда години! Ако е било правилно, тогава да върнем дървените прибори и каменните сечива, да заживеем отново в сламени колиби и да се ориентираме по лунния цикъл, за да живеем по-правилно! Тук обаче въпросът не опира до правилност и неправилност, а до цялостна еволюция на човешкия социум. Само че ние все правим революции и все се оказва, че те са едно чисто варварство, на което би ни завидял и самият Чингиз хан.

Автор: Вануел Талмудов

Гласувай >>

Entry filed under: Куиър, ЛГБТК култура. Tags: , , , , .

За третия гей парад в София, Нова ТВ, 22.06.2010 Люба Кулезич – По-страшен ли е гей парадът от парада на простотията

има 1 коментар Add your own

  • 1. Дарина  |  23 юни, 2010 в 3:07 am

    А прочете ли онези коментари за предаването на хомосексуалната енергия ей така само като ви видят хората? :) Че има психически проблеми, има, но не са у вас…

    Чудя се каква част от цялата коментарна истерия е търсене на изкупителни жертви за икономическата криза и изобщо кой каквито проблеми има. Поздравления, вие сте най-модерната изкупителна жертва… ох, мъка, мъка!

    Да му се не види хетеросексуалната ми привилегированост, чувствам се много странно.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Статии

Психология и биология на хомосексуалността


Хомосексуалност от „Енциклопедия по психология” на Oxford University Press
Въпроси и отговори за сексуалната ориентация и хомосексуалността
Въпроси и отговори за трансполовостта и половата идентичност
20 мита за хомосексуалността, гейовете и лесбийките
Психоанализа и хомосексуалност в постмодерното хилядолетие
Демаскиране на деликатния хетеросексизъм: микроагресиите и микролегитимациите в ежедневието
Когато някой те нарече „педал”: как да се справяме с микрообидите
Каква е сексуалната ми ориентация или защо оргазмът няма последната дума
Хетеросексуалните мъже, които правят секс с мъже
Хомосексуалността: парадокс на еволюцията
Хомосексуалност и педофилия: кратка бележка

Етика и право на ЛГБТ


Хомосексуалност и морал
Свобода и морализъм

Социална роля, права и социокултурна интеграция на хомосексуалността


Няколко въпроса за гей-лесбийското движение
Парадирането с хомосексуалността
Някои често срещани анти-гей тези
Как се става мъжкар или културата на омразата към педалите в психологията на българския мъж
Интимни връзки между мъжете
17 май - Международен ден срещу хомофобията

Разкриване (Coming out)

Вън от дрешника, открит на улицата

ЛГБТ семейство и родители


Въпроси и отговори за еднополовите бракове
Какво е бракът?
10 причини гей браковете да не бъдат разрешени
Въпроси и отговори за отглеждането на деца от гей мъже и лесбийки
Развитието на децата с хомосексуални родители в сравнение с това на децата в хетеросексуални семейства
Децата на родителите лесбийки и гей мъже
Работа с родители на хомосексуални

ЛГБТ история и антропология


ЛГБТ антропология
ЛГБТ етнография
Еднополовата сексуалност в Древна Месопотамия

Хомофобия


Хомофобия: анализ на един „допустим” предразсъдък
Психология на сексуалния предразсъдък

ХИВ/СПИН


Въпроси и отговори за ХИВ/СПИН

Други


За изневярата и секса

• Официални становищаАрхиви

юни 2010
П В С Ч П С Н
« Май   Юли »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

My Pocket

Bookmark and Share
Firefox 2
Firefox 2
Firefox 2
 
Creative Commons License
Публикуваното в този блог ползва условията на Криейтив Комънс лиценз. Tyxo.bg counter free hit counters

Посетителите ми