За блога

Stalik|blog е посветен на хомосексуалните, бисексуалните, трансполовите и куиър хората в България, които се обобщават с абревиатурата ЛГБТК.

Авторът на този блог съзнава, че доколкото самият той е гей мъж, много от материалите, които представя, са пречупени именно през гледната точка на гей мъжете, за сметка на лесбийките, транссексуалните и куиър хората. Въпреки това във възгледите и убежденията си той застава зад всички членове на ЛГБТК общността, техните цели, мечти и проблеми.

Авторът на блога не претендира да представя гледна точка, различна от своята, освен ако обратното не е изрично упоменато. В този смисъл блогът не претендира да говори от името на цялата ЛГБТК общност, но претендира да говори на нея.

Авторът има за лична цел превръщането на този блог в ресурсен център за информационни материали — научни, художествени и публицистични — посветени на ЛГБТК културата и политиката; посветени на борбата с хомо- и трансфобията; посветени на ударението върху равенството на хората, толерантността и недискриминацията; посветени на развитието на ЛГБТК личностите и ЛГБТК общността.

Материалите публикувани тук, освен ако не е упоменато друго, са под Криейтив Комънс by-nc-nd лиценз.

Сталик

Версия: 1 септември 2008 г.

free hit counters

Tyxo.bg counter


%d блогъра харесват това: